Stress Behandling

Hos FysZen har vi altid en helhedsorienteret tilgang til kroppen og undersøger og behandler både muskler, led, nervesystem, lymfesystem og det kranielle system. 

husk at trække vejret når du stresset

Stress Behandling

Stress behandling
En stress behandling hos FysZen tager udgangspunkt i blide og rolige manuelle teknikker, da erfaring viser, at det ofte skaber de bedste forudsætninger for et godt resultat. Alt efter hvad din krop har behov for, arbejdes der bl.a. med mobilisering af stive led, udspændning af spændt muskulatur, bindevæv og fascier, lindring af aktive triggerpunkter og smertepunkter mm.

Hvad indholder en stressbehandling?

  • Grundig undersøgelse af din krop og dine smerteproblematikker
  • Manuel behandling som, foruden at smertelindre, kan få din krop til at slappe af.
  • Mobilisering af stive led og bindevæv for at øge bevægeligheden. (Fx omrking brystkassen for at bedre vejtrækningen)
  • Vejledning om den rette form for træning/bevægelse/motion.
  • Øvelser efter behov til at forbedre din kropsstyrke, -fleksibiltet, -stabilitet og vejrtrækning
  • Fysioterapeutisk massage af nakke og skuldre.
  • Vejledning i forebyggelse af stress og hvordan du bedst passer på din krop.
  • Vejledning i ‘’selvhjælp’’ og hvordan du bedst hjælper din krop ud af en kronisk stresset tilstand.

Alt sammen i behagelige omgivelser der sikrer afslapning og velvære

Nakken og skuldrene 
Det er ofte her vi mærker de største spændinger og gener når vi er stresspåvirket. Bevægeindskrænkninger i nakken kan medføre hovedpine af forskellig karakter, og kan også være med til at sænke aktiviteten i vores vagusnerve, hvilket gør det sværere for os at kunne slappe af. Mobilisering af nakken vil derfor kunne skabe mere plads og dermed bedre forholdene for nerven. Læs mere om vagusnerven og dens betydning for stress her.

Bevægeligheden omkring brystkassen 
Restriktioner her, kan gøre det svært for os at trække vejret ”korrekt” – nemlig helt ned i maven. En god og fuld vejrtrækning er nemlig essentiel for at kunne slappe ordenligt af!

Vejledning om motion og aktivitet 
Fysisk aktivitet er vigtig, men for voldsom fysisk aktivitet kan være med til at fastholde kroppen i en tilstand af stress. Vejledning om den rette form for aktivitet, er derfor en vigtig del af dit behandlingsforløb. Læs mere om Sundhedsstyrelsens retningslinjer og anbefalinger for fysisk træning som behandling her. 

Supplement til behandling
Det er vigtigt at understrege, at behandling af de fysiske symptomer selvfølgelig ikke kan stå alene, men skal ses som et supplement til en igangværende behandling af psyken og årsagen til den langvarige stress tilstand.  

husk at trække vejret når du stresset