Hovedpine

Hos FysZen har vi altid en helhedsorienteret tilgang til kroppen og undersøger og behandler både muskler, led, nervesystem, lymfesystem og det kranielle system. 

hovedpine-stress-fyszen


Hovedpine

Spændingshovedpine, hormonel hovedpine, kronisk hovedpine, migræne,  smerter i baghovedet, smerter bagved øjnene, pulserende hovedpine, stress hovedpine, medicin udløst hovedpine….. Listen er lang! Hovedpine opleves forskelligt fra person til person og kan skyldes flere forskellige faktorer.

Der findes overordnet tre typer af hovedpine

Spændingshovedpine
Opleves som lette til middelsvære trykkende smerter – som en slags ring eller følelsen af en hat der strammer omkring hovedet eller panden. Kan også opleves som pressende fornemmelser fra nakken eller bagved øjnene. Dette er den mest almindelige form for hovedpine.

Migræne anfald
Opleves som en kraftig, dunkende og ofte halvsidig hovedpine. Typisk forværres smerterne ved fysisk aktivitet, og man er overfølsom over for både lys og lyde. Meget ofte opleves, i tillæg til smerterne, også synsforstyrrelser, kvalme med evt. opkastninger.

Hortons hovedpine 
Hortons hovedpine, også kendt som klyngehovedpine, er en sjælden sygdom, der opleves som meget voldsomme hovedpine anfald, i korte intervaller over nogle døgn

Skal man søge læge ved hovedpine?

Ofte er hovedpine en mekanisk problematik, altså en følgevirkning af smerter/myoser i nakke- og halsmusklerne, samt låste led i rygsøjlen, brystkassen mm. Når hovedpinen optræder alene, er den sjældent et udtryk for at noget er alvorligt glat. Ca. 70% af befolkningen oplever at være plaget af spændingshovedpine.

Søg læge hvis:
Hovedpinen pludselig bliver meget kraftig eller hvis den varer ved. Hvis hovedpinen ledsages af høj feber, nakkestivhed, kvalme, opkastninger, rystelser og kramper, synsforstyrrelser eller problemer med at styre arme eller ben.

hovedpine-stress-fyszen

Slip af med din spændingshovedpine

Ligesom ved så mange andre problematikker, vil årsagerne til hovedpine variere fra person til person. Spændingshovedpine kan bl.a. have følgende årsager:

  • Stress - og søvnløse nætter
  • Muskelspændinger og/eller nedsat cirkulation i kroppen
  • Overforbrug af stimulanser – som fx koffein eller sukker

Kan man behandle migræne?

Den fysiologiske årsag til migræne er udvidelsen af blodkar i/bagved hjernen og derfor skal behandlingen bl.a. målrettes de øverste led i nakken og de tilhørende kranienerver. Én af de involverede nerver registrerer forskellige stimuli i ansigtet og hovedet, bl.a. temperatur forandringer og smerte. Triggere som forskellige typer af fødevarer, alkohol, stress mm. kan gøre nerven ekstra sensitiv, hvilket medfører en udvidelse af nogle specifikke blodkar der medfører migrænen.

En direkte effekt af manuel behandling for migræne er diskutabel. Men man kan med fordel forsøge at bedre forholdene for kranienerverne via manuel behandling. Den meget ofte medfølgende spændingshovedpine kan behandles med god effekt og kan om ikke andet være med til at tage toppen af et migræne anfald.

Få hjælp til din hovedpine

Hos FysZen har vi altid en helhedsorienteret tilgang til kroppen og undersøger og behandler både muskler, led, nervesystem, lymfesystem og det kranielle system. 

En behandling hos FysZen kan hjælpe med at løsne op i muskler og led, samt efterfølgende at vejlede dig i specifik træning af de involverede muskler.